El Ple de febrer va permetre aprovar la modificació urbanística per avançar amb el Pla de l’Estació, després del treball conjunt amb ADIF i el consegüent desbloqueig del projecte.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha presentat el projecte del Pla de l’Estació davant dels agents socials de PIMEC Comerç.

La trobada, que es realitza en el marc de les diferents sessions informatives als principals agents i entitats socioeconòmics de Lleida, ha servit per a explicar els detalls de la modificació puntual de Pla General d’Ordenació Urbana de Lleida en l’àmbit de l‘estació, que permet desbloquejar el desenvolupament urbanístic de l’entorn de l’estació de ferrocarril, amb el cobriment de les vies i la construcció d’un gran centre comercial. En aquesta línia, el tinent d’alcalde, Toni Postius, ha assegurat que “estem davant de la transformació urbana més important de Lleida en la seva història recent”.

S’ha de recordar que el Ple Municipal del mes de febrer va permetre aprovar la modificació urbanística per avançar amb el Pla de l’Estació, després del treball conjunt amb ADIF i el consegüent desbloqueig del projecte.

Postius ha reiterat que es tracta d’una acció de govern que “va més enllà d’aquest mandat i que obrirà una nova etapa a la zona, perquè la Rambla de Ferran, Príncep de Viana, Cardenal Remolins, i els barris de Noguerola i Pardinyes puguin recuperar la seva vitalitat i s’impulsi aquesta àrea estratègica”. També ha detallat que la nova ordenació és “més flexible, modifica els usos permesos, amplia la superfície en format de centre comercial i actualitza costos, fet que permet garantir-ne la viabilitat econòmica. Preveu la construcció de l’equipament comercial de gran format, d’uns 60.000 metres quadrats, el cobriment de les vies i s’acompanya de la construcció de la nova estació de bus, al costat de l’estació de tren, tant pel vessant de Pardinyes com pel del Centre Històric”.

En la presentació, organitzada per PIMEC Comerç, hi han assistit els agents del sector comercial de la ciutat i del territori.

[ff id="3"]