Lleida es troba en un cruïlla històrica i està en les nostres mans confiar en el futur. Un futur que il·lusioni, que generi prosperitat, que ofereixi oportunitats per a tothom, i que faci de Lleida el que sempre ha estat: la segona capital de Catalunya. Una capitalitat que hem d’exercir sense por, amb determinació, actitud i generositat vers el territori. Des de Junts defensem una ciutat que pensi en les persones i les posi al centre de totes les seves polítiques. Una ciutat que pensi en gran i sense límits. Que aposti per projectes ambiciosos i transformadors i també una ciutat compromesa amb la cultura, la llengua i la llibertat del país.

 

Fa quatre anys vam iniciar el canvi que necessitava i mereixia la nostra ciutat i, malgrat les dificultats financeres que ens vam trobar a l’Ajuntament i malgrat també els dos anys d’inesperada i sagnant pandèmia d’abast mundial, hem treballat de manera incansable per assolir els grans reptes que ens vam imposar i que ens han ocupat nit i dia.

 

Lleida serà industrial o no serà. Dotar Lleida de sòl industrial per fer-la atractiva pels inversors de qualitat i creadora de llocs de treball és la millor manera de pensar en les persones, donant a tothom, sobretot als joves, l’oportunitat de desenvolupar-se personal i professionalment a la terra on han decidit tirar endavant el seu projecte de vida. Avui podem dir que el polígon de Torreblanca Quatre Pilans és una realitat, que el polígon de Torre Solé ja està en marxa i que l’estació de mercaderies de Pla de Vilanoveta bull d’activitat econòmica.

 

Apostem per un model comercial de proximitat en el qual el gran equipament comercial que necessita Lleida formi part de la trama urbana i creï sinèrgies amb el comerç local. El Pla de l’Estació ja s’està tramitant i representarà la transformació urbana més important dels darrers 30 anys. Habitatges, superfície comercial, oci, cinemes, restauració i zones verdes que suposaran un revulsiu per a Lleida i, concretament, per a tota la zona de Rambla Ferran, Príncep de Viana, Cardenal Remolins, l’Eix Comercial i els barris de Noguerola i Pardinyes.

 

I tot això acompanyat d’un transport públic del segle XXI. Lleida tindrà el 2024 la millor estació d’autobusos de Catalunya, a l’edifici dels docs, integrada amb l’estació de ferrocarril i respectant el patrimoni històric de la ciutat. Una inversió de més de 44 milions d’euros que deixarà enrere, 50 anys després, l’actual estació que s’havia deixat degradar lamentablement.

 

Emblemes de Lleida com les Basses o els Camps Elisis també han estat al centre de les nostres prioritats. Recuperarem les Basses, un símbol de la ciutat del qual vàries generacions de lleidatans conserven records inesborrables. Hem aprovat tota la tramitació i hem aconseguit els recursos per tal que puguin esdevenir, no solament un càmping, sinó també una zona d’esbarjo de qualitat oberta a tots els lleidatans. I no ens hem oblidat pas dels Camps Elisis, cor verd de la ciutat, que tindran uns remodelats Palau de Vidre i xalet modernista i una Fira de Lleida amb un nou pavelló per potenciar-la i fer que Lleida continuï sent la segona ciutat firal de Catalunya.

 

Un altre dels grans reptes de la ciutat és la cura de l’espai públic. L’actual contracte de neteja i recollida de residus ha quedat obsolet després de més de 16 anys de vigència. Amb el nou contracte, que tindrà un increment de més de 5 milions d’euros, Lleida serà més neta i més sostenible. Eliminarem el porta a porta i reciclarem mitjançant illes de contenidors amb control electrònic.

 

Aquests i molts d’altres han estat projectes que hem tirat endavant i que cal culminar en els propers mesos. No totes les forces polítiques de la Paeria aposten per aquests projectes. Fins i tot n’hi ha que estan en contra d’alguns d’ells. Tenim un projecte sòlid i consistent per a Lleida. Un projecte que no s’acaba l’any vinent. Planifiquem la ciutat i treballem per fer-la millor pensant en les properes generacions, no en les properes eleccions. No ens mou res més que convertir Lleida en el millor lloc per viure i realitzar-se en tots els àmbits personals. S’ha acabat el “per a Lleida ja està bé”. Pensem Lleida en gran i Lleida serà gran. No en tinc cap mena de dubte, i posaré tots els meus esforços per aconseguir-ho.

 

 

 

 

Toni Postius i Terrado

1r.Tinent d’Alcalde i Regidor d’Urbanisme de la Paeria de Lleida

 

Lleida, 20 de maig de 2023

[ff id="3"]