• El grup municipal es reuneix amb l’intendent de la Guàrdia Urbana, Josep Ramon Ibarz, per tractar les possibles millores de seguretat a la ciutat i recollir les necessitats de la policia local

  • Junts també considera necessari revisar el codi penal per lluitar contra la reincidència

El grup municipal de Junts a la Paeria s’ha reunit amb l’intendent de la Guàrdia Urbana de Lleida, Josep Ramon Ibarz, per conèixer de primera mà la tasca del cos policial, així com els seus reptes i necessitats, tan actuals com futures. Durant la trobada i visita a la comissaria, s’han tractat diversos aspectes en matèria de seguretat i sensació d’inseguretat a la ciutat, entre els quals s’hi ha destacat la importància de la coordinació entre cossos de seguretat.

Els robatoris a comerços i habitatges, la multireincidència, les ocupacions delinqüencials, la manca d’enllumenat en algunes zones de la ciutat i la necessitat de revisar el codi penal per lluitar contra la reincidència han estat altres punts que s’han tractat durant la reunió entre la portaveu de Junts, Violant Cervera, i la regidora Rosa Jové amb l’intendent de la Guàrdia Urbana.

Cervera insisteix en la necessitat de definir els diferents models de seguretat segons les singularitats dels diferents barris. En aquest sentit, el grup de Junts ha incorporat fins a 13 propostes al Pla Local de Seguretat que incideixen en la coordinació entre els cossos de seguretat, la creació d’un cos d’inspecció municipal pel bon ús de la via pública i el civisme, l’atenció als col·lectius més vulnerables i l’aposta per les noves tecnologies, entre d’altres aspectes.

“També hem de seguir apostant per explorar noves eines tecnològiques que donin suport, sumin eficiència i complementin la tasca dels agents”, diu la portaveu, tot posant en valor la vocació de servei públic i de proximitat que desenvolupa la Guàrdia Urbana.

Per la seva part, Ibarz admet que les càmeres de vigilància instal·lades a l’Horta durant l’anterior mandat han estat una eina útil i eficaç que facilita la detecció d’actes incívics i delictius. De fet, continuar amb la instal·lació d’aquestes càmeres, tant a l’Horta com a l’Eix Comercial, esdevé una de les iniciatives destacades i definides per Junts al Pacte Pressupostari 2024 per al progrés econòmic i social de Lleida. L’intendent també he remarcat que l’any passat, la incidència delictiva a la ciutat es va reduir en un 9,4%, segons dades que es van donar a conèixer en la Junta Local de Seguretat de Lleida. “Amb més seguretat, tot millora a la ciutat”, destaca Ibarz.

La Guàrdia Urbana de Lleida, més de 175 anys al servei de la ciutat

La Guàrdia Urbana de Lleida fou creada al març de 1846 i és la segona policia local més antiga de tota Catalunya, només per darrera de Barcelona, i el quart de tot l’Estat, després de Madrid (1839), Barcelona (1843) i Bilbao (1845). Actualment, el cos local compta amb més de 240 agents actius, havent incorporat més d’una setantena de nous efectius des de l’anterior mandat

Comparteix!