Violant Cervera, portaveu del Grup Municipal de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Lleida

Disculpeu que recorri a la primera persona del singular, però quan miro a Lleida no penso en el que és o el que ha estat, sinó en tot el que pot arribar a ser. No crec en nostàlgies del passat ni en una falsa confortabilitat del present. Crec en l’ambició pel futur, en la creació de noves oportunitats i en l’esforç pel progrés. Ni puc ni vull conformar-me amb una ciutat satisfeta en ser la segona capital del país, amb el permís de Barcelona.

El país que anhelo és un país enxarxat, amb ciutats connectades des de l’aliança complementàries i no subsidiàries d’una capital centralista i centralitzadora. El país pel que lluito és un país capaç de construir entre el món urbà i el món rural un binomi imbatible al servei de la cohesió territorial. El país que volem construir des de Junts és un que sap identificar i aprofitar totes les seves singularitats i posar-les al servei del progrés econòmic i el benestar social.

I Lleida ha de fer la seva contribució. I ho ha de fer des de la seva singularitat però també des de la màxima ambició. Lleida ha de liderar i està en condicions de fer-ho. El Castell de la Suda, o la creació de la primera universitat de la corona catalano-aragonesa ho acrediten en termes històrics i el present ho avala situant-nos com un eix de creixement industrial de primer ordre a Europa, més enllà del nostre potencial agroalimentari.

Comptem amb el talent dels nostres joves que volem que la seva ciutat els permeti desenvolupar-se plenament. Amb l’empenta d’un teixit productiu que trencarà les fronteres i els marcs mentals d’una economia principalment agrària, a partir de l’impuls de polígons industrials com el de Torreblanca-Quatre Pilans. I amb la força d’una societat civil que vol sentir-se orgullosa d’una ciutat de vol ser a l’escenari català i europeu amb veu pròpia.

La Lleida que penso no és la que es conforma amb una mena d’“anar fent” o “per Lleida ja està bé”. Vull una ciutat amb ambició, que se sent motor de progrés i benestar del país, corresponsable de la seva cohesió social i territorial. És una Lleida que se sent capital. Cocapital de Catalunya. Junts somiem i treballem de la mà del teixit econòmic i social per una Lleida que se sent capital, cocapital de Catalunya. 

Comparteix!