• El grup municipal també dona suport a la moció del Comú per a la revisió del planejament del centre comercial de Torre Salses

El Ple de la Paeria ha aprovat la moció de Junts per a la reactivació del Consell Municipal de la Formació Professional, amb 25 vots a favor i només 2 en contra. La proposta inclou la creació d’un Observatori integrat, amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats formatives, tant actuals com futures.

La regidora Neus Caufapé ha defensat que amb la reactivació del Consell i la creació de l’observatori “reprendrem l’aposta per la formació i l’ocupació a la ciutat, amb la detecció i visibilització de les oportunitats i necessitats formatives actuals i futures del teixit productiu de Lleida”.

Suport a la moció del Comú per a revisar el planejament de Torre Salses

El grup municipal de Junts ha votat a favor de la moció presentada pel Comú de Lleida, per un model comercial sostenible i socialment responsable, amb la qual s’ha debatut la revisió del planejament del complex comercial de Torre Salses. En aquest punt, el regidor Sergi Grimau ha intervingut al Ple per explicar per què Torre Salses no és el millor model comercial per a Lleida.

“Els experts en ‘retail’ apunten que els centres comercials fora de la trama urbana consolidada estan en decadència, tenen un impacte mediambiental negatiu i afecten directament al comerç local”, diu Grimau. Per això, Junts aposta pel Pla de l’Estació, “un complex comercial i d’oci més sostenible, que atraurà més gent a la ciutat i beneficiarà l’economia local”. “Els comerciants, associacions i grups de l’oposició no volen Torre Salses i no és veritat que serà un parc de mitjanes, tal i com fa temps que diuen. Només cal veure les xarxes socials del promotor del projecte, on s’hi detalla clarament l’estructura i la tipologia de botigues que s’hi preveuen”, sentència Grimau.

Junts pregunta per l’estat de tramitació del Pla de l’Estació

La portaveu de Junts a la Paeria, Violant Cervera, també ha intervingut al Ple per preguntar a l’equip de govern en quin estat de tramitació urbanística es troba actualment el projecte del Pla de l’Estació.

“L’Alcalde ha parlat d’una enquesta sobre si els ciutadans de Lleida volien o no un centre comercial, i és evident que el volem, però la pregunta correcta és: quin tipus de centre comercial volen? Prefereixen una Illa Diagonal dins de la trama urbana? O bé volen un centre comercial com La Roca del Vallès, a les afores? Sobre el Pla de l’Estació, Junts ja vam preguntar al govern municipal quan pensa sotmetre a consideració del plenari l’aprovació provisional de la modificació puntual del planejament del Pla de l’Estació. Són dos projectes que estan sobre la taula. Torre Salses sembla que agafa velocitat de creuer i nosaltres volem saber en quin punt es troba la tramitació del Pla de l’Estació”, diu Cervera.

Més seguretat, però sense racisme, xenofòbia ni masclisme

En relació a la moció presentada per Vox en pro de l’augment de la seguretat a la ciutat de Lleida, la regidora Rosa Jové ha apuntat que “podríem estar-hi d’acord”, però remarca que el grup no vol entrar a valorar “una moció que traspua racisme, xenofòbia i masclisme per tots els seus fulls”. “Per no normalitzar l’extrema dreta a les institucions, hi votem en contra”, ha sentenciat Jové.

Intervencions d’entitats al Ple

El president de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida, Toni Baró, ha intervingut al Ple per llegir la declaració institucional per a la millora del transport ferroviari de passatgers a la ciutat. El grup de Junts ha cedit el seu segon torn de paraula a Merche París, de l’Associació Slow Shop Lleida. D’altra banda, Ma Àngels Revés, de l’Associació de Comerciants Noguerola-Estació-Segre, i Mercè Trepat, de l’Associació Projecte Lleida, també han intervingut al Ple gràcies a la cessió de torns de paraula d’ERC i del Comú de Lleida, respectivament.

Comparteix!