● El grup municipal prioritza la industrialització i els projectes de futur, impulsats durant l’anterior mandat, perquè la capitalitat de Lleida vagi més enllà de l’agroalimentària

El grup municipal de Junts a la Paeria s’ha reunit amb la Cambra de Comerç de Lleida, en el marc de trobades amb els agents econòmics de la ciutat, per explicar els seus eixos de treball i tractar sobre projectes de futur, com són el polígon de Torreblanca-Quatre Pilans o el Pla de l’Estació. Els regidors i regidores han estat rebuts pel president de la Cambra, Jaume Saltó, el vicepresident segon, Pompili Roiger, el vicepresident tercer, Marc Cerón, i el tresorer, Carles Rusiñol, amb els quals han tractat projectes de promoció, transformació i dinamització econòmica.

La portaveu del grup, Violant Cervera, considera que “Lleida ha d’avançar cap a una capitalitat que vagi més enllà de l’agroalimentària”. I per això, remarca la importància d’avançar en els projectes de futur impulsats durant l’anterior mandat, com ara el polígon de Torreblanca-Quatre Pilans i el Pla de l’Estació.

El grup municipal també ha explicat a la Cambra la modificació de les ordenances fiscals del 2024, aprovades amb una rebaixa de l’IBI un 2%, gràcies a les esmenes incloses per Junts. Aquesta aprovació s’emmarca en l’actitud proactiva i constructiva del grup per una fiscalitat més justa i el desenvolupament econòmic de la ciutat. En aquest sentit, Junts es posa a disposició de la Cambra de Comerç per treballar conjuntament en aquesta línia.

Durant la trobada, també s’ha tractat la necessitat d’impulsar i adaptar la formació a les necessitats de les empreses que ja treballen a la ciutat i de les que tenen intenció de venir a Lleida. En aquest sentit, el grup ha explicat a la Cambra la moció que presentarà al ple de la Paeria d’aquest dimecres, amb la qual proposarà la reactivació del Consell Municipal de la Formació Professional de Lleida.

Junts i la Cambra de Comerç també han debatut sobre el futur de Fira de Lleida amb el nou pavelló, els usos del Palau de Vidre o la creació d’una oficina d’inversions i promoció que ajudi a buscar les empreses que han de fer la transformació de la ciutat. Concretament, sobre Torre Salses i el Pla de l’Estació, el grup municipal insisteix en la seva voluntat de seguir defensant projectes comercials dins de la trama urbana.

La reunió també ha servit per debatre sobre les problemàtiques d’habitatge, tant les actuals com la futura demanda que arribarà lligada al polígon de Torreblanca-Quatre Pilans

Comparteix!