• Violant Cervera: “Amb la creació d’aquesta Taula afavorim la coordinació de les polítiques transversals en els diversos àmbits que afecten a les persones en situació de vulnerabilitat amb l’objectiu de situar-lesen el centre de totes les polítiques”
  • Es tracta d’una proposta del grup municipal, pactada amb l’equip de govern per a l’aprovació del Cartipàs Municipal 2023-2027

La Comissió Informativa d’Acció i Innovació Social de la Paeria ha aprovat (a l’espera de l’aprovació definitiva al Ple) l’activació de la Taula Estratègica Interdepartamental per la Inclusió de les Persones en situació de Vulnerabilitat, una proposta que  Junts per Catalunya  va pactar amb l’equip de govern en el moment de l’aprovació del Cartipàs Municipal 2023-2027. El document recull l’esperit de la proposta feta per Junts amb l’objectiu de donar una millor atenció a les persones vulnerables, així com garantir i agilitzar els processos de gestió mitjançant la coordinació de les diferents regidories. 

Totes les esmenes presentades pel grup municipal de Junts al document que s’ha presentat avui en la comissió han estat acceptades. Entre d’altres, hi destaca la creació de comissions de treball que han d’atendre als diferents col·lectius en situació de vulnerabilitat.

La portaveu de Junts, Violant Cervera, apunta que “amb aquesta Taula mantenim i afavorim la voluntat de coordinar les polítiques transversals en els diversos àmbits que afecten a les persones en situació de vulnerabilitat, amb l’objectiu de situar aquestes persones en el centre de totes les polítiques”. Cervera afegeix que la Taula “esdevindrà un òrgan col·legiat integrat per les regidories amb competències en acció social, ocupació, habitatge, salut, educació, igualtat, esports, seguretat, mobilitat, civisme, joventut i gent gran”.

D’altra banda, la Comissió també ha aprovat el Pacte Local contra les violències masclistes al municipi de Lleida (a l’espera de l’aprovació definitiva al Ple), incorporant-hi també les esmenes de Junts. Entre les propostes del grup municipal, hi destaquen “la identificació i l’abordatge dels nous tipus de violència masclista associada amb les noves eines digitals” i la suma dels agents econòmics a la xarxa d’implicació comunitària, així com incidir en la importància de la capitalitat de Lleida per tal que esdevingui  “un mirall per al territori” en l’àmbit de les polítiques feministes.

Comparteix!