El grup municipal de Junts per Catalunya demana a l’actual equip de govern de la Paeria que presenti, quan abans millor, una alternativa a l’Equipament Comunitari per a Múltiples Usos a Pardinyes, després que Larrosa hagi anunciat l’aturada del projecte sense comptar amb cap altra opció sobre la taula.

Aquest equipament, comptava amb un finançament de més de 4 milions d’euros per part de la Generalitat i la Diputació i, entre altres funcions, proposava una solució a la recurrent problemàtica de l’allotjament de temporers a Lleida. Ara, la decisió comportarà una nova demora en l’aplicació de solucions perdurables a una problemàtica tan recurrent com és l’allotjament dels temporers que venen a la ciutat a treballar en la campanya de la fruita.  L’equipament volia donar resposta a un problema endèmic de la ciutat.

La portaveu del grup de Junts, Violant Cervera, explica que la ciutat de Lleida pateix un dèficit d’allotjaments temporals que, durant l’estiu, es veu agreujat a conseqüència de la campanya de la fruita.

A Lleida, la situació és especialment sensible a conseqüència de la situació estratègica de la ciutat i del seu teixit productiu agrícola, amb les persones que cada any venen a treballar en la campanya de la fruita. Moltes d’aquestes persones arriben amb permisos de treball i feina (per tant, els contractants són els responsables, segons conveni, de facilitar-los allotjament), altres amb permisos de treball, però sense feina (i en aquest sentit els costa trobar allotjaments assequibles i temporals) i altres, en situació administrativa irregular que els impedeix formalitzar cap contracte de lloguer ni pagar un allotjament.

Des de Junts per Catalunya recorden que molts municipis de les comarques de Lleida disposen d’albergs (municipals, privats o de cooperatives) per allotjar temporers, i és difícil d’entendre que una ciutat com Lleida no disposi de cap dispositiu per atendre a aquestes persones que ens venen cada any a treballar.

De fet, durant els darrers anys, especialment a partir del 2020 durant la pandèmia de la COVID, aquestes persones han estat allotjades al pavelló de la Fira de Lleida, un allotjament que comporta una despesa de més de 200.000€ amb unes condicions d’allotjament millorables.

El grup de Junts per Catalunya respecta la decisió de l’actual equip de govern de desestimar aquesta opció, però recorda que “estarem molt amatents en la proposta que ens ha de fer arribar l’equip de govern sobre les solucions a aquestes problemàtiques que té la ciutat de Lleida” i en què es destinaran els més de 4 milions d’euros que la Generalitat va conveniar amb l’Ajuntament.

Comparteix!