• Violant Cervera: “Aquesta ens permetrà situar les persones en situació de vulnerabilitat en el centre de totes les polítiques, amb l’objectiu de millorar la seva atenció i garantir i agilitzar els processos de gestió”
  • El grup municipal també ha impulsat una declaració institucional per la salut mental a la ciutat de Lleida
  • Junts reitera el seu suport als veïns i veïnes dels Magraners per ubicar el crematori allunyat del nucli urbà

El Ple Ordinari de la Paeria d’aquest divendres, 28 de juny, ha aprovat la creació Taula Estratègica Interdepartamental per la Inclusió de les Persones en situació de Vulnerabilitat, una proposta que Junts va pactar amb l’equip de govern per a l’aprovació del Cartipàs Municipal 2023-2027. Concretament, la Taula esdevindrà un òrgan col·legiat integrat per les regidories amb competències en acció social, ocupació, habitatge, salut, educació, igualtat, esports, seguretat, mobilitat, civisme, joventut i gent gran.

La portaveu de Junts, Violant Cervera, destaca que aquesta Taula permetrà afavorir la coordinació de les polítiques transversals en els diversos àmbits que afecten a les persones en situació de vulnerabilitat, amb l’objectiu de situar-les en el centre de totes les polítiques”. Cervera també destaca que aquesta fòrmula “permetrà la participació de tots els agents implicats”.

Per la seva part, la regidora Neus Caufapé ha remarcat que amb la Taula Interdepartamental “podrem desenvolupar polítiques individualitzades, posant la mirada en la prevenció de la marginalitat, i ho farem de la mà del teixit social de Lleida”. ”Des de Junts apostem per aquest recurs, per posar ordre, identificar i atendre millor aquestes, optimitzar els recursos existents i sol·licitar-ne de nous, establir un pla de treball clar i implicar les entitats i experts que poden sumar esforços”, ha dit Caufapé.

Junts impulsa una declaració institucional per la salut mental a la ciutat

Al seu torn, la regidora Rosa Jové, ha explicat que “els lleidatans i les lleidatanes es mereixen que aquest Ajuntament vetlli per la seva salut mental i per la seva esperança de vida, sobretot quan són els més joves els que poden tenir aquest risc de mort prematura”. Tot seguit, Jové ha donat pas als dotze acords que contempla la declaració institucional impulsada per Junts, entre les quals, hi destaquen el desenvolupament d’un programa de prevenció del suïcidi a Lleida, l’impuls d’un pla local per atreure i retenir el talent dels professionals de la salut a la ciutat i la promoció de campanyes específiques de la salut mental per a joves.

Les propostes de Junts al Pacte Local contra les violències masclistes

La portaveu adjunta de Junts, Neus Caufapé, ha reivindicat la necessitat d’aquest Pacte, atenent les dades sobre delictes contra la llibertat sexual, que el document recull diferents tipus de violències i que permetrà dur a terme un seguit d’accions, algunes de la quals ja es van iniciar durant el mandat anterior. 

Caufapé també ha destacat que les propostes de Junts volien incidir en la necessitat d’explicitar en el document el que s’entén per violència masclista (afegint entre els supòsits tot allò que té a veure amb els nous tipus de violències); incorporar dades sobre les violències ocorregudes a la ciutat; destacar la capitalitat de Lleida (atès que és on hi resideix una gran població del territori); i, sobretot, “estar amatents, en les nostres activitats diàries, a totes les conciutadanes que puguin estar patint una situació de violència masclista en el seu entorn i que no es visibilitzi el seu patiment”.

“Magraners diu no al crematori”

La presidenta de l’associació de veïns dels Magraners, Pili Sánchez, ha intervingut al Ple per exposar les preocupacions i reclamacions dels veïns i veïnes en relació al crematori projectat al barri. Sánchez ha traslladat al consistori la preocupació veïnal per les pudors i la contaminació que podria generar aquest nou equipament. PEr això, Junts dona suport a les reivindicacions de l’AVV i insta l’equip de govern a negociar amb la promotora una ubicació allunyada del barri i de tot el nucli urbà de Lleida.

Ara i sempre, a favor de la protecció de l’Horta de Lleida

Durant la lectura conjunta de la declaració institucional per la protecció de l’Horta, la portaveu de Junts, Violant Cervera, ha incidit en la necessitat d’escoltar les demandes dels veïns i veïnes en relació a les línies d’evacuació de Molt Alta Tensió. En aquest sentit, ha remarcat que “cal garantir l’energia neta i som conscients de la complexitat per traslladar-la pel territori, però també és absolutament necessari protegir la singularitat, els conreus i els espais verds de la nostra Horta”. 

Vot favorable a la promoció de l’activitat agrària a l’Horta

Junts també ha donat suport a la moció presentada pel grup municipal del Comú de Lleida per a la promoció de l’activitat agrària a l’Horta. En la seva intervenció, el regidor David Melé ha volgut recordar que “sempre és un bon moment per parlar, debatre i buscar consens pel bé de l’Horta”. També ha posat en valor “la feina feta els darrers anys, destacant-ne l’aprovació del Pla d’usos al 2017, plens extraordinaris com al febrer del 2020, l’Ordenança del 2022 o les mocions específiques que han avantposat el bé de l’Horta als interessos propis”. 

Tot i així, Melé apunta que “sempre hem defensat que cal revisar i actualitzar els eixos principals i acords del Pla d’usos que aquest mateix ple va aprovar l’any 2017”, tot afegint que el Pla “no és document rígid i hem de poder adaptar les mesures aplicables en cada moment”.

Comparteix!