Els grups municipals del PSC-Units i Junts per Catalunya a la Paeria han presentat aquest dimarts l’acord polític per tal d’avançar en un nou model urbanístic que permetrà el creixement i l’expansió per a la Fira de Lleida. L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, i la portaveu del grup municipal de Junts, Violant Cervera, han explicat la proposta, que arrenca amb la construcció del pavelló 5 a l’espai firal actual i que culminarà amb la creació d’un nou complex de fins a 116.000 metres quadrats, fruit del desenvolupament de la futura Àrea Residencial Estratègica de Cappont. Precisament, Fèlix Larrosa ha explicat que el pavelló 5, que serà desmuntable, “es convertirà en l’últim que s’aixecarà a les actuals instal·lacions i en el primer del nou complex firal”.

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha afirmat que gràcies a l’entesa entre els grups municipals del PSC-Units i Junts “liderem el procés de transformació que volem per Lleida i avancem, d’aquesta manera, en el compliment de l’acord pressupostari”. El diàleg entre els grups polítics és necessari per donar oportunitats a una ciutat que es mereix oportunitats”, ha afegit Larrosa. 

Per la seva banda, la portaveu de Junts, Violant Cervera, ha posat en valor aquest nou impuls a la Fira de Lleida “nascut de la nostra oposició responsable i constructiva i de la nostra aposta ferma per al progrés de Lleida”.

“Som i serem socis de la ciutat, i seguirem treballant per a fer avançar la ciutat i per facilitar la vida dels veïns i veïnes”

La portaveu també ha remarcat que “Lleida ha de ser la primera capital de Catalunya en molts àmbits, més enllà de l’agroalimentari”.

En aquest sentit, Cervera apunta que “la construcció del pavelló 5 de la Fira és l’exemple de posar-nos d’acord i per trobar voluntats. Nosaltres volíem treballar per tal de fer un nou pavelló a la Fira, però també amb la voluntat que necessitem un nou espai firal”. La portaveu ha destacat, de fet, que les característiques del nou pavelló “faciliten que després es pugui traslladar al nou recinte firal i, a més, ampliem l’actual espai, la qual cosa satisfarà les demandes empresarials”.

Fèlix Larrosa ha explicat també que el procés per construir el pavelló 5, situat entre els carrers Camí de Picos i Gandesa i pel qual l’Ajuntament hi invertirà 1,7 milions d’euros, ja es troba en fase de licitació i està previst tenir-lo enllestit el segon semestre de 2025, pensant especialment amb la Fira de Sant Miquel i Municipàlia-Innocamping. D’altra banda, Larrosa ha destacat que el futur complex firal, que doblarà en superfície l’actual, comptarà amb un major espai per organitzar esdeveniments i amb zones verdes. En aquesta línia, Larrosa ha explicat que els mateixos promotors de l’Àrea Residencial Estratègica de Cappont “estan en disposició de cedir a la Paeria els terrenys per construir el futur espai firal”.

L’alcalde de Lleida ha explicat també que el govern municipal de la Paeria té dins del seu quadern de ruta “demanar la col·laboració econòmica del nou Govern de la Generalitat per impulsar la Fira i el nou model comercial de Lleida”, així com per avançar en una visió holística i d’aliances entre la Fira de Barcelona i Fira de Lleida que permeti augmentar la celebració de nous certàmens.

Comparteix!