● El grup municipal es reuneix amb l’Associació Veïnal i de Comerciants per abordar les problemàtiques del barri, especialment les relacionades amb les ocupacions delinqüencials i la neteja dels carrers

● També demana un informe exhaustiu sobre l’estat dels edificis i de les ocupacions delinqüencials a la Mariola

En el marc de les visites de Junts per Catalunya amb les Associacions de Veïns i Veïnes de Lleida, el grup municipal s’ha reunit amb l’Associació Veïnal i de Comerciants de la Mariola, per recollir les seves demandes i abordar qüestions rellevants per a la millora i dinamització del barri. La nova associació veïnal, constituïda aquest mateix any, agrupa el comerç del barri per tal d’esdevenir un interlocutor actiu amb les administracions.

Durant la trobada, Junts i l’AVV han abordat diverses necessitats i demandes del barri, com ara l’impuls del comerç de proximitat, la recuperació de la piscina municipal de Gardeny, l’insuficient neteja dels carrers, la seguretat o la necessitat d’actuar davant les ocupacions delinqüencials. Des de l’Associació també lamenten l’estigmatització que pateix el barri, tot reivindicant la seva història i posant en valor el seu caràcter social i cultural.

Menys ocupacions i més neteja als espais públics

Pel que fa a les ocupacions delinqüencials, l’ens veïnal i Junts coincideixen en la necessitat d’intervenció per part de l’Ajuntament de Lleida, tot reclamant-li valentia perquè faci ús de les seves competències per fer-ne front de manera decidida i efectiva. El grup municipal també ha recollit les demandes de l’Associació en relació a la neteja dels espais públics i l’abandonament d’escombraries als carrers, una reclamació per la qual Junts vetllarà per millorar de manera substancial al nou contracte municipal, que haurà de garantir la higiene i el benestar dels veïns i veïnes.

Per la seva part, la portaveu de Junts a la Paeria, Violant Cervera, també considera urgent la realització d’una anàlisi exhaustiva sobre els edificis i habitatges del barri que permeti identificar l’estat en què es troben

actualment i si són propietat de grans tenidors, amb l’objectiu de vetllar pel benestar dels seus habitants.

Amb tot plegat, Junts ha recollit aquestes i altres preocupacions de la Mariola, i es posa a disposició de l’Associació de Veïns i Comerciants per treballar plegats i de manera coordinada per millorar la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes.

Comparteix!